16.6.2015

Äänitystempaus: Maailman kuuntelupäivän teemana vesi lauantaina 18. heinäkuuta

Muuttuvat suomalaiset äänimaisemat -hanke kutsuu mukaan äänittämään jokaisen, joka on kiinnostunut äänimaisemien havainnoinnista ja tallentamisesta tai vedestä elementtinä, ääniympäristönä ja huomiota tarvitsevana luonnonvarana. Lauantaina 18.7. äänitetään vettä!

Ilmoita osallistumisesi Muuttuvat suomalaiset äänimaisemat -hankkeen Facebook -tapahtumassa ja liity maailmanlaajuiseen äänittäjien joukkoon!
Äänitystempaus: Maailman kuuntelupäivän teemana vesi

Järjestyksessään viidennen kansainvälisen Maailman kuuntelupäivän (World Listening Day) ajatuksena on ääniympäristöön liittyvän tiedon lisääminen sekä erilaisten kuuntelun tapojen ja maailman moninaisten ääniympäristöjen juhlistaminen.

Tämän vuoden teema on vesi, H2O. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota veteen elintärkeänä luonnonvarana, mutta johon suhteemme on ilmastonmuutoksen johdosta monimutkaistumassa. Juomakelpoisen veden hupeneminen, vesistöjen saastuminen sekä toisaalta katastrofaaliset tulvat, nopeasti sulavat jäätiköt ja suurten alueiden aavikoituminen korostavat veteen ja sen saantiin liittyvän kehityksen vaikeaa ennakointia.

Muuttuvat suomalaiset äänimaisemat -hanke osallistuu päivään äänitystempauksella. Ajatuksena on lähestyä vettä äänittämisen kautta siten, että kaikki lauantaina 18.7. tallennetut veden äänet ja ääniympäristöt julkaistaan hankkeen verkkosivujen kuuntelukartassa tuon päivän aikana. Toivoisimme siis, että tallennat lähelläsi olevaa vesiääniympäristöä – meren aaltoja, sadetta, aaltojen liplatusta, astioiden tiskausta tai vaikkapa käsien pesua – Maailman kuuntelupäivänä.

Voit äänittää vaikka kännykälläsi ja napata äänityskohteesta kuvankin. Tämän jälkeen voit lisätä tallenteesi kuvauksineen kuuntelukarttaan. Valitsemalla kuuntelukartan projektivalikosta ”Kuuntelupäivä2015”-tunnisteen kaikki karttaan päivän aikana jo lisätyt tallenteet ovat selattavissa helposti.

Hankkeen kuuntelukartalla osoitteessa http://kartta.aanimaisemat.fi voit lisätä oman tallenteesi suoraan karttaan välilehdeltä. Huom. kartta hyväksyy alle 8Mb:n mp3-tiedostoja.

Jos et pääse lisäämään tietoja karttaan päivän aikana tai et pääse muuttamaan tiedostomuotoa kännykästäsi mp3:seksi, voit myös lähettää äänitiedoston ja mahdollisen kuvan sähköpostitse osoitteeseen aanimaisemat@uta.fi, jolloin me lisäämme sen karttaan puolestasi.

Muista lisätä sähköpostiin seuraavat tiedot äänityksestäsi:
- Äänityksesi nimi
- Äänityspaikka (esim. katuosoite) ja kellonaika
- Kuvaile äänitystäsi lyhyesti, esimerkiksi mitä äänitit ja missä olosuhteissa, äänitysvälineesi
- Nimesi tai nimimerkkisi, jonka haluat karttaan esille
Kaikki kartan äänimaisemat tallennetaan Tampereen yliopiston Kansanperinteen arkistoon keruun päätyttyä.

Tapahtuma Facebookissa: Äänitystempaus: Maailman kuuntelupäivän teemana vesi
Lisätietoja tempauksesta: Kaisa Ruohonen, aanimaisemat@uta.fi
Lisätietoa kansainvälisestä Maailman kuuntelupäivästä: www.worldlisteningproject.org
Lisätietoa Muuttuvat suomalaiset äänimaisemat -hankkeesta: www.aanimaisemat.fi