20.3.2009

Pirkanmaan äänimaisemat -keruu

"Sata suomalaista äänimaisemaa" saa jatkoa. Nyt kohteena ovat Pirkanmaan äänimaisemat.

Pirkanmaan äänimaisemat (http://pirkanmaanaanimaisemat.blogspot.com) on äänimaisemien tallennus-, suojelu- ja tutkimushanke. Hankkeessa kartoitetaan kuvauksia ja huomioita Pirkanmaan alueen äänimaisemista. Taustalla on toive herätellä ihmisiä kuuntelemaan ympäristöään ja kiinnostumaan ympäristönsä äänistä. Sen järjestää Suomen Akustisen Ekologian Seura ry yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän yksikön sekä Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitoksen kanssa Pirkanmaan kulttuurirahaston avustuksella.

Pirkanmaan äänimaisemat -hanke toteutetaan Pirkanmaan alueella kuluvan kevään 2009 ja tulevan kesän aikana. Kartoitamme kuvauksia ja huomioita alueen äänimaisemista. Kaipaamme tietoa erilaisista arjen tai pyhän, maaseudun tai kaupungin, eri vuodenaikojen, loman, työn tai juhlan ääniympäristöistä. Voit ehdottaa tärkeäksi kokemaasi ääniympäristöä tallennettavaksi. Äänimaisema voi olla henkilökohtaisesti tai yhteisöllisesti merkityksellinen. Toivomme ehdotuksia erityisesti Pirkanmaalle ominaisista äänistä sekä tallentamisen arvoisista reiteistä ja ympäristöistä.

Ehdotuksia otetaan vastaan 18.3.–30.6. Niistä valitaan lähempään tarkasteluun noin kaksikymmentä kappaletta, jotka tallennetaan äänittämällä ja valokuvaamalla. Ääniympäristöt ja kulkureitit dokumentoidaan yhdessä ehdottajan kanssa, minkä jälkeen ne laitetaan esille hankkeen verkkosivulle. Yksittäisiä kohteita voit joko ehdottaa tallennettavaksi - tai vaihtoehtoisesti tallentaa itse ja lähettää järjestäjille. Valmiita äänityksiä voit käydä kuuntelemassa ja kommentoimassa verkkosivuilla (http://pirkanmaanaanimaisemat.blogspot.com).