9.2.2009

Huoneet  – installaatio


7.2.-28.2.2009
Bukra galleria
Tuomiokirkonkatu 17
33100 Tampere

Minna Hagman

Huoneet ääni- ja videoinstallaatio

Työn lähtökohtana on ollut halu tutkia miten tavalliset, erilaiset huoneet soivat; onko jokaisella huoneella oma sointinsa, oma tapansa soida.

Olen valinnut kuusi omaan lähipiiriini kuuluvaa huonetta. Olen äänittänyt kontaktimikrofonilla (piezo-mikrofoni) huoneiden seinistä, katoista ja lattioista kuuluvia ääniä. Tallentuneista äänistä olen etsinyt soivia taajuuksia ja muokannut niistä lyhyitä sommitelmia.

Olen kuvannut videokameralla lähikuvia samojen huoneiden seinistä, katoista ja lattioista. Kuvat olen leikannut äänten rytmin mukaan.

Videokuvat heijastetaan näyttelytilan seinälle ja äänet kuunnellaan kuulokkeista.

Näyttely avoinna Bukra kirjakaupan aukioloaikoina
ma-pe 11-18 la 11-16
http://www.bukra.fi/galleria.html